Apakah pemutus litar?

Secara umumnya, pemutus litar ialah sejenis suis yang melindungi kita daripada situasi elektrik yang berbahaya dengan mematikan aliran elektrik secara automatik apabila beban lampau atau kerosakan lain berlaku.

Prinsip Kerja Pemutus Litar Miniatur

Terdapat dua susunan operasi pemutus litar kecil. Satu disebabkan oleh kesan haba lebihan arus dan satu lagi disebabkan oleh kesan elektromagnet lebihan arus. Operasi terma pemutus litar kecil dicapai dengan jalur dwilogam apabila arus lebih berterusan mengalir melalui MCB, jalur dwilogam dipanaskan dan terpesong dengan membongkok. Pesongan jalur dwilogam ini melepaskan selak mekanikal. Memandangkan selak mekanikal ini dipasang dengan mekanisme pengendalian, ia menyebabkan sesentuh pemutus litar kecil dibuka. Tetapi semasa keadaan litar pintas, arus elektrik meningkat secara tiba-tiba, menyebabkan anjakan elektromekanikal pelocok yang dikaitkan dengan gegelung tersandung atau solenoid MCB. Pelocok memukul tuil trip menyebabkan pelepasan segera mekanisme selak seterusnya membuka sesentuh pemutus litar. Ini adalah penjelasan ringkas tentang pemutus litar kecil

S: Adakah sampel tersedia dan percuma?

A: Sampel tersedia, tetapi kos perlu dibayar oleh anda. Kos sampel akan dikembalikan selepas pesanan lanjut.

S: Apakah sijil yang anda ada?

A: Kami mempunyai CE, SAA, RoHS, SGS, ISO...

S: Apakah jaminan anda?

A: 2 tahun.

S: Apakah masa penghantaran?

A: Ia biasanya mengambil masa 7-25 hari selepas kami mengesahkan pembayaran, tetapi masa tertentu harus berdasarkan kuantiti pesanan.

S: Bagaimana dengan pengangkutan?

J: Kami biasanya mengangkut dengan Express untuk pesanan kecil dan melalui laut atau udara untuk kuantiti yang banyak.